Elever hjælper erhvervslivet

Skole i Vejle er vild med innovation og iværksætteri og har specialiseret sig i løse rigtige opgaver for virksomheder.

NOVAskolen på Nørremarken i Vejle er blevet en profilskole for innovation og iværksætteri. Derfor har skolen specialiseret sig i at løse rigtige opgaver for virksomheder.

I år samarbejder 5.b med firmaet Isabella, der producerer fortelte og campingudstyr, i Vejle. Eleverne skal illustrere pixibøger til en fortælling om Isabella, der er på campingferie. En historie, som Isabella selv har skrevet. Bøgerne skal de selv distribuere.

Isabella har de seneste år haft et godgørende projekt, der hedder "Time for Life", som handler om at gøre noget andre kan få gavn af. Sidste år lavede de ansatte en weekend armbånd og solgte dem hos firmaets forhandlere. Det betød, at de kunne sende trængte familier på ferie.

I dag onsdag var 5.b på besøg i virksomheden Isabella for at blive orienteret om bogprojektet og høre lidt om forventningerne.

Eleverne har udviklet hvordan hovedpersonen Isabella ser ud, og hvilket miljø hun er på ferie i. Teksten til bøgerne har teltfirmaet skrevet.

Bøgerne skal sælges som en del af Time to Life projektet. Hermed lærer eleverne også at tænke positivt, og gøre noget godt for mennesker der har det svært.

Time for Life: - Se mere om Isabellas Time for Life projekt

Hør den administrerende direktør forklare, hvad børn kan hjælpe hans firma med: (varighed 26 sek.)

Hør den pædagoiske leder fortælle om hvorfor skolen arbejder for virksomheder. (varighed 65 sek.)