Million skal hjælpe indvandrerkvinder i arbejde

Ikke-vestlige indvandrerkvinder havner ofte på noget nær permanent kontanthjælp. Det vil de gøre noget ved i Horsens Kommune med ekstra danskundervisning og virksomhedspraktik.

TV SYD har besøgt Sundparken i Horsens. Her har næsten halvdelen af de ikke-vestlige indvandrere modtaget kontanthjælp i over fem år. Og det er typisk kvinderne, som ikke kommer ud på arbejdsmarkedet.

Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering har bevilget en million kroner til at sikre, at de ikke-vestlige indvandrere kommer ud på arbejdsmarkedet. Pengene skal bl.a. bruges til mentorer, som skal hjælpe de arbejdsløse indvandrer-kvinder fra ghetto til arbejdsmarked.

- Det er rystende, at så mange er uden for arbejdsmarkedet og koblet af vores samfund, siger formanden for Beskæftigelsesudvalget, Bjarne Sørensen. Jeg synes faktisk, at det er deprimerende.

Ifølge et af de steder, hvor de ikke-vestlige kvinder mødes, så vil de gerne i arbejde. Der er bare nogle store begrænsninger:

- De kommer meget ofte i klemme med ikke at vide, hvordan tingene fungerer - og hvordan vi omgås, og hvordan tingene hænger sammen, siger Tina Andersen fra Odinsgården til TV SYD.

Også i Vejen, Esbjerg, Vejle og Fredericia har kommunerne fået tilskud til lignende projekter.