Til midnat bliver krudtsalget skudt i gang

Nye regler har indsnævret den tid, hvor man må købe fyrværkeri til nytårsaften. Salget starter i nat. I dag var det muligt at få gode råd i Børkop.

Det vindue, hvor det er tilladt at fyre af og købe fyrværkeri, er de senere år blevet mindre og mindre.

I år er det blevet indsnævret yderligere, og først fra i morgen af er det tilladt at købe og sælge fyrværkeri.

En af de fyrværkeriforhandlere der fra midnat må begynde at sælge havde i dag inviteret børn og deres forældre til demonstration af fyrværkeri i Børkop.

Michael Sterndorff gennemgik søndag eftermiddag sammen med Sikkerhedsstyrelsen, hvilke regler både børn og unge skal huske når de fra den 27.december må begynde at skyde af.

- Vi synes, at vores kunder har brug for at få noget information udover det vi giver dem. Vi har fået Birgitte Schmidt med fra Sikkerhedsstyrelsen, som kan fortælle noget om, hvordan man skal håndtere tingene. Jeg har altid følt, at det er en pligt. At når man sælger fyrværkeri, så har man også pligt til at fortælle, hvordan det skal håndteres, så man undgår alle de her fejl, siger Michael Sterndorff til TV SYD.

Omkring 50 gæster var mødt op til sikkerhedsdemonstrationerne.

Her kan du se Birgitte Schmidt fra Sikkerhedsstyrelsen gennemgå sikkerhedsrådene omkring fyrværkeri - varighed 51 sekunder: