Kritik: Ny ambulance-aftale vil give længere udrykningstid

Kritikken af en ny ambulance-aftale i Region Syddanmark fortsætter: De nye ambulance-firmaer, som skal køre i Region Syddanmark fra næste år, skal køre med færre ambulancer og straffes ikke for at være for langsomme.

Kritikken kommer frem Fyens Stifttidende mandag. Det hollandske Bios og det dansk-tyske Responce skal stille med tilsammen 67 ambulancer på Fyn og i Sydjylland fra næste år.

Og de straffes ikke med en bod, hvis ambulancerne ikke når tilstrækkeligt hurtigt frem, som Falck bliver i dag, skriver den fynske regionalavis.

I stedet risikerer de Region Syddanmark at skulle købe sig til flere ambulancer for at holde udrykningstiden nede.

Det er sket i Region Hovedstaden, som er den eneste, der har valgt samme model for ambulance-aftalen. Og her er ambulancerne blevet langsommere.

Det kommer også til at ske i Syddanmark, mener tillidsmand John Larsen, fra Falck.

- Jeg frygter, at vi kommer 10 minutter for sent og bliver modtaget af vrede borgere. Det bliver redderne, der kommer til at stå for skud, siger John Larsen til avisen.

Falck kører i dag med mellem 78 og 90 ambulancer i Region Syddanmark. Fra næste år bliver kravet kun 67 ambulancer - og det tal har Falck aldrig kunnet holde sig nede på, siger direktør Nioels Thorup, Falck.

I København har regionen været nødt til at købe for 18 mio. kr. ekstra for at holde udrykningstiden nede.

Den politisk ansvarlige i Region Syddanmark er ikke bekymret.

- Lad os nu se, om ikke det nok skal gå. Bare fordi de i København ikke kan få tingene til at fungere betyder ikke, at vi ikke kan få styr på det, siger Thyge Nielsen (V), formand for det præhospitale udvalg.