Julemanden tjekker sækken

Julemanden og hans søde nissepiger besøger genbrugspladsen i Kolding. Dog ikke for at dele gaver ud, men for at dele viden om, hvordan vi sender mere til genbrug og mindre til forbrænding.

Undersøgelser viser, at der kommer meget genanvendeligt pap, metal, plast og endda farligt problemaffald i containerne til småt brændbart. I hele Kolding kommune samler borgerne ca. 4.000 tons småt brændbart affald om året.

I Koldings nye affaldsplan er målet at sende mere til genbrug og mindre til forbrænding. Kolding Renovationsafdeling igangsætter derfor en kampagne for at øge fokus på affaldssortering og indsamling.

Første del af kampagnen skyder december måneds mest ombejlede herre i gang. Renovation har nemlig inviteret selveste julemanden og hans nissepiger ud på genbrugspladsen på Bronzevej for at hjælpe med at få budskabet om mere genbrug ud til borgerne. Det fortæller Anita Hallgreen, projektleder i Renovation.

-Julemanden og hans nissepiger har ganske vist forrygende travlt i december, men de har indvilget i at tage en pause i julepakkeriet og komme og dele deres viden og erfaringer med borgerne om, hvordan man bedst sorterer sit affald, så mere bliver genanvendt, fortæller Anita Hallgreen

Genanvendelse er ikke kun godt for miljøet, men kan også være en god forretning, og Kolding Kommune kan tjene penge på at sælge genbrugsmaterialer i stedet for at betale for at få affaldet brændt.

Julemanden besøger genbrugspladsen torsdag den 18. december.