Begge parter om fedme-dom: Det er en sejr for os

Overvægtige er som udgangspunkt ikke beskyttet mod fyring, men kan være det.

Dagens EU-dom er en sejr for de overvægtige. Sådan lyder det fra Karsten Kaltoft, efter EU-domstolen i dag afgjorde, at overvægt kan være et handicap, hvis den er så voldsom, at den forhindrer personer i at udføre deres job.

- Jeg synes det er en god dom for min sag. Jeg tror, det bliver nemmere at gennemføre sagen herhjemme, siger Karsten Kaltoft til TV SYD.

Karsten Kaltoft lagde sag an mod Billund Kommune, efter han i 2010 blev fyret sit job som dagplejer. I følge ham selv, fordi han var for overvægtig - i følge Billund Kommune fordi der var faldende børnetal.

Læs den fulde dom fra EU-domstolen her

Men også sagens anden part er tilfreds med dagens dom. Kommunernes Landsforening (KL) har ført sagen for Billund Kommune. De glæder sig over, at overvægtige generelt ikke er beskyttet mod fyring.

- Det er tilfredsstillende, at der er sket afvisning af FOA?s påstand om, at overvægtige skal have en særlig beskyttelse i EU?s charter om grundrettigheder, siger kontorchef i KL Karsten Thystrup til kl.dk.

Sagen kommer nu tilbage til det danske retssystem. Til efteråret skal byretten i Kolding afgøre, om Karsten Kaltoft blev uberettiget fyret.