Noget skal gøres, fordi vi bliver flere og flere ældre

Et stigende antal ældre i Sydjylland betyder, at kommunerne får travlt med at bygge eller renovere boliger, viser en ny analyse fra Dansk Byggeri.

Om seks år vil der være behov for næsten 15.000 boliger i Sydjylland til ældre på 70 år og derover. Det viser en ny analyse fra Dansk Byggeri.

- Nogle kommuner - som f.eks. Vejle, Esbjerg, Kolding og Fredericia - skal i gang med at bygge nye boliger, mens kommuner som Tønder, Sønderborg og Fanø kommer til at opleve fraflytning eller en meget lille tilflytning. I stedet for at bygge nyt skal de sørge for at få renoveret de boliger, som allerede ligger i kommunen. Der skal være plads til at køre rundt med rollator og en bruser frem for badekar, som kan være svært for mange ældre at bruge, siger økonomisk konsulent i Dansk Byggeri, Maria Schougaard Berntsen.

De små kommuner vil få det svært, forudser Maria Schougaard Berntsen:

- De lidt større byer som Esbjerg, Vejle og Kolding er lokalområdets vækstcentre, mens de mindre kommuner får svært ved at få økonomien til at hænge sammen samtidig med, at antallet af ældre stiger. Når de unge flytter fra kommunen, mens der bliver flere ældre, hvem skal så tjene penge til kommunekassen? Den gordiske knude bør flere af kommunerne tage alvorligt, for den skal løses i løbet af ganske kort tid, siger Maria Schougaard Berntsen.