EFB køber svensk motor i Italien

EFB har indgået en treårig aftale med den svenske midtbanespiller, Erik Friberg, der skifter på en fri transfer fra den italienske klub, Bologna FC, oplyser klubben.

28-årige Erik Friberg var i sin anden sæson i Malmö FF blandt de bærende kræfter, da klubben i 2013 vandt det svenske mesterskab efter at have været tæt på året før. Succesen blev bemærket i den italienske serie A-klub, Bologna, hvortil han skiftede i januar 2014.

Han nåede syv kampe i serie A og fik fuld spilletid mod Juventus og senest Catania i maj. Efter nedrykningen til serie B blev Friberg og andre spillere ramt af loftet over antallet af registrerede spillere i truppen og har ikke siden spillet kampe for Bologna.

-Jeg lærte meget fodboldmæssigt, både teknisk og taktisk, og jeg udviklede mig det første halvår år i Italien. Det seneste halve år har jeg udelukkende trænet med i Bologna og været skadefri. Nu glæder jeg mig til at spille i Esbjerg.

-Erik Friberg har prøvet at spille på højeste niveau i Italien, og han skal bidrage med masser af erfaring og professionalisme til vores relativt unge trup. Fodboldmæssigt er han meget bevægelig og arbejder hårdt mellem felterne.

Han er dygtig med bolden og er tillige god til at placere sig, bryde modstandernes spil og erobre bolde, og så har han mange pasninger frem ad banen, siger EfB?s cheftræner, Niels Frederiksen.

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her, eller ændre din browsers indstillinger.