Borgmestres navne misbrugt på Facebook

Koldings borgmester og viceborgmester overvejer politianmeldelse, efter de begge er blevet misbrugt med billeder og navne på Facebook af anonyme personer. Det skriver Ugeavisen.dk

Søren Rasmussen, viceborgmester i Kolding - latterliggjort!
Søren Rasmussen, viceborgmester i Kolding - latterliggjort!

Med falske profiler på Facebook har anonyme personer optrådt med billeder og navne, som om de var henholdsvis Koldings borgmester Jørn Pedersen (V) og viceborgmester Søren Rasmussen (DF).

Misbruget er sket via Facebook-gruppen "Pressegruppen Kolding", hvor falske Facebook-profiler, der bærer både billeder og navne af Jørn Pedersen og Søren Rasmussen, kommenterer den såkaldte Attendo-sag, som Søren Rasmussens bror, seniordirektør Lars Rasmussen, har stået i spidsen for.

På samme side har gruppen også opslået en række satiriske og måske injurierende plakater, der på nedsættende og latterlig vis beskriver Koldings toppolitikere - og især Jørn Pedersen og Søren Rasmussen - som korrupte, magtbegærlige og uhæderlige personer.

Koldings borgmester Jørn Pedersen udsat for politisk chikane på Facebook.
Koldings borgmester Jørn Pedersen udsat for politisk chikane på Facebook.

Borgmester Jørn Pedersen (V) har været i kontakt med politiet, hvor han har fået bekræftet, at der er tale om et par overtrædelser af lovgivningen, når man på Facebook optræder anonymt - samt udgiver og udtaler sig med en anden persons billede og navn:

- Det er dybt ulovligt. Et er at svine mig til, men det er så groft at postulere, man er mig, og derfor reagerer jeg også. Jeg har forhørt mig hos politiet, og de griber ikke ind, medmindre vi laver en anmeldelse. Samtidig vil det dog nok ende med, at man skal lave et privat søgsmål, forklarer Jørn Pedersen til Ugeavisen.dk og tilføjer:

- Jeg overvejer en politianmeldelse, og bliver det nødvendigt, at jeg skal bruge egne penge på et privat søgsmål, gør jeg det, siger Jørn Pedersen.

Viceborgmester Søren Rasmussen (DF) har overladt det til Jørn Pedersen at undersøge og afgøre, hvorvidt de i fællesskab skal melde sagen til politiet. Skulle det komme så vidt, vil Søren Rasmussen dog ikke lave et privat søgsmål, forklarer han.

Han kalder det dog meget ubehageligt, at andre anonyme personer udgiver sig for ham på Facebook:

- Det, de skriver, er jo i strid med alt, hvad der er lov og ret, og hvad vi står for. Jeg synes, det er mærkeligt og dybt ubehageligt, og jeg forstår slet ikke, at man ikke vil stå offentligt ved sine synspunkter, siger Søren Rasmussen til Ugeavisen.dk

Det har ikke været muligt at opklare, hvem der står bag "Pressegruppen Kolding", som lokalt har over 200 følgere - og som på landsplan også har en moderside, der blot hedder "Pressegruppen".

Borgmester Jørn Pedersen: - Jeg er rasende!

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her, eller ændre din browsers indstillinger.

Viceborgmester Søren rasmussen: - Ubehageligt!