Vorbasse-Hejnsvig Sparekasse opgiver selvstændigheden

Vorbasse-Hejnsvig Sparekasse opgiver selvstændigheden og bliver en del af Sparekassen Kronjylland, der har hovedsæde i Randers. Det har de to pengeinstitutter tirsdag formiddag meddelt.

- Sparekassen Kronjylland er den perfekte partner for os. Den har en god størrelse, den deler vores værdier om den personlige rådgivning og det lokale engagement og samtidig er den meget solid. Derfor er jeg ikke i tvivl om, at en sammenlægning er det rigtige for os og vores kunder, understreger bestyrelsesformand i Vorbasse-Hejnsvig Sparekasse, Erik Therkelsen.

Sammenlægningen er afhængig af, at Vorbasse-Hejnsvigs repræsentantskab godkender den, og det vil derfor blive indkaldt hurtigst muligt.

- Men jeg tror og håber, at der er opbakning til aftalen, der samtidig sikrer, at alle vores garanters garantkapital bliver fri. Det sker efter et par år, hvor vi desværre har været nødt til at indefryse garantkapitalen, fortæller Erik Therkelsen.

I 2012 var Vorbasse-Hejnsvig Sparekasse og Sparekassen Bredebro langt inde i en fusion, som Sparekassen Bredebro i sidste øjeblik fik betænkeligheder ved og sprang fra.

Sparekassen Kronjylland overtog i 2012 Sparekassen Østjylland, og de har dermed stor erfaring i at gennemføre en sammenlægning.

Adm. direktør i Vorbasse-Hejnsvig Sparekasse, Allan Aaskov, bliver ansat som områdedirektør og medlem af den øverste daglige ledergruppe i Sparekassen Kronjylland.

.

 

Fakta om Vorbasse-Hejnsvig Sparekasse:

Antal afdelinger: 5 i Vorbasse, Hejnsvig, Billum, Billund og Alslev.
Antal kunder: Ca. 10.000
Antal garanter: Ca. 3.500
Antal medarbejdere: 43
Udlån: Ca. 634 millioner kroner
Indlån: Ca. 790 millioner kroner
Grundlagt i 1873.