HTH vil indtage Tyskland

Køkkenfirmaet HTH fra Ølgod vil have en fod indenfor på det tyske marked. Første skridt er taget med et showroom i Neumünster i Nordtyskland.

I samarbejde med typehusfirmaet HusCompagniet har HTH valgt at gå ind i Tyskland. I den nordtyske by Neumünster har de to firmaer lavet et stort showroom, hvor de tyske kunder kan komme ind og se de forskellige løsninger, som kan sættes ind i et nybygget hus.

Indtil nu er der solgt 70 huse fra udstillingen i Neumünster, og i mere end halvdelen af husene har kunden valgt at sætte et HTH-køkken ind. Dette er ret usædvanligt, da tyskere har haft for vane selv at medbringe deres køkken.

Det er konsulenter fra HTH?s butik i Aabenraa, som servicerer de tyske kunder.

- Det har været en utrolig spændende opstart, vi har haft i Tyskland. Det er jo et kæmpestort marked, som vi pludselig åbner op for her fra butikken i Aabenraa. Vi kan allerede nu mærke en stigende interesse fra tyskerne, og antallet af online forespørgsler på kataloger er nu i overtal i tysk favør, siger Lars Schmidt, erhvervskonsulent i HTH Køkkenforum Aabenraa, i en pressemeddelelse.

Noget tyder på, at det tyske marked har potentiale for dansk designede huse og køkkener. Inden opstarten har de to firmaer analyseret på byggeri i Nordtyskland, og det har vist, at der er et stort potentiale for skandinavisk byggestil. Samtidig ligger HTH?s fabrik meget passende i forhold til det nordtyske marked.

- Vores fabrik i Ølgod ligger jo kun tre timers kørsel fra Slesvig-Holsten, så i forhold til leverancer ligger det nordtyske marked rigtig godt for os, siger Peter Brandt-Clausen, B2B Kædechef i HTH.