Haderslev satster på motorsportstalenter

Efter to års forarbejde er Sønderjysk Motorsports Akademi en realitet. Motorsportstalenter i det sønderjyske kan fra i år få råd og vejledning, så de kan fremme deres talent.

Sønderjysk Motorsports Akademi er blevet til på baggrund af drøftelser mellem alle sønderjyske motorsportsklubber, Haderslev Idrætsakademi og Haderslev Elite. Deltagerne på Sønderjysk Motorsports Akademi vil i 2015 i alt blive tilbudt fem træningsaftner samt en uges sommercamp.

Det er første gang i Danmark, at man etablerer et fælles fundament for talenter på tværs af alle idrætter, hvor der er indgår en motor. Træningen i Sønderjysk Motorsports Akademi vil fokusere på både fysisk træning, ernæringsvejledning og motorsportsrådgivning.

- Den daglige stab i Haderslev Idrætsakademi og Haderslev Elite vil forestå den fysiske træning og ernæringsvejledningen, mens vi har slået os sammen med den meget dygtige motorsportscoach Tommy Schröter, der også er en af idemændene bag projektet, til at forestå motorsportsrådgivningen, fortæller elitekoordinator Morten Nørby Poulsen fra Haderslev Elite i en pressemeddelelse.

Målsætningen med at etablere et motorsportsakademi er at sikre, at de lokale sønderjyske motorsportstalenter får de bedste mulige forudsætninger uden for banen til at lykkes inden for banen.

Sønderjysk Motorsports Akademi har været undervejs i to år, og i hele forløbet er der blevet samarbejdet tæt med DMU (Danmarks Motor Union) og DASU (Dansk Automobil Sports Union).