Ægtepar vil arbejde til hjernen står af

Stadig flere ældre vælger at blive ved med at arbejde i stedet for at gå på efterløn eller pension, og det er først og fremmest de selvstændige, der bliver på arbejdsmarkedet. Det gælder bl.a. ægteparret Aage og Heidi Birck fra Haderslev.

- Jeg elsker mit arbejde, og jeg kan slet ikke forestille mig at stoppe, siger keramiker og billedkunstner Heidi Birck fra Haderslev. Hun har netop holdt indvielse af sit seneste kunststykke Livstrappen, som blev indviet hos VUC i Haderslev med borgmester og bogudgivelse.

Heidi Birck blev sammen med sin mand, Aage Birck, selvstændig i 1970?erne og siden har ægteparret smeltet privatliv og arbejde sammen. De runder begge 74 år i år og til næste år venter guldbryllup, men det betyder ikke farvel til arbejdsmarkedet.

- Vi er ikke som mange andre på vores alder, der drømmer om at rejse og passe børnebørn efter et langt arbejdsliv. Vi drømmer om at have et langt arbejdsliv, siger Aage Birck.

Ægteparret Birck er langt fra de eneste selvstændige, der arbejder, selvom de kunne gå på pension. Ifølge tal fra Dansk Erhverv er hver tredje erhvervsaktive på 65 år eller derover selvstændig. Til sammenligning er det kun hver tiende blandt de 60-64 årige.

Hos ægteparret Birck forstår man godt, at mange selvstændige har lyst til at blive ved.

- Vi stopper først, når hjernen siger fra - ikke før, lyder det fra Aage og Heidi Birck.

Se med kl. 15 og 19.55 på TV SYD+

Se med når Naboer besøger Heidi og Aage Birck fra Haderslev. Her kan du også møde Anker Steen Sørensen, der er tidligere jagerpilot og medlem af Sirius-patruljen, og så se vi nærmere på byens vægterlaug. Det er direkte kl. 15 og igen kl. 19.55 på TV SYD+.