Danish Crown og Tican fusionerer

Danmarks to andelsejede slagterivirksomheder er blevet enige om at lægge aktiviteterne sammen i et fælles selskab.

-Med denne løsning har vi fundet en model, der ikke kun giver Tican en fremtid, men som også sikrer, at vores ejere de danske landmænd fortsat er med i værdiskabelsen i den danske fødevareklynge. Det fortæller bestyrelsesformand for Tican, Jens Jørgen Henriksen i en fælles pressemeddelelse fra de to selskaber.

-Oprindeligt havde vi ikke forventet, at Danish Crown ville være en mulig partner, men denne fusion er uden tvivl den foretrukne løsning for Ticans andelshavere.

Hos Danish Crown kommer beslutningen efter at have rådført sig med både danske og udenlandske eksperter på konkurrence området.

-Danish Crown bygger på fusioner og opkøb gennem årtier. Fælles for disse har været, at de har haft stor betydning for Danish Crowns strategiske placering i den internationale konsolidering. Sådan forholder det sig ikke med denne fusion. Derfor ville vi gerne have en pejling af, hvorvidt konkurrenceforholdene ville gøre en fusion mulig, og det har vi fået en klar tilkendegivelse af, siger bestyrelsesformand for Danish Crown, Erik Bredholt.

Både Tican og Danish Crown er internationale selskaber med størstedelen af deres omsætning uden for Danmark og en betydelig del uden for EU. På trods af en dansk sammenlægning er det fusionerede selskab stadig en lille spiller på det europæiske marked.

-Danish Crown er et stærkt selskab også uden en fusion med Tican, men der er nogle fornuftige synergier, som kan etableres ved en sammenlægning, siger CEO for Danish Crown, Kjeld Johannesen.

Fusionen af de to selskaber er betinget af godkendelse på hhv. ekstraordinær generalforsamling i Tican og ekstraordinært repræsentantskabsmøde i Danish Crown ultimo marts. Beslutningen er ligeledes betinget af de relevante konkurrence

myndigheders godkendelse.