Muslim delte knus ud ved Føtex

Smilet er den korteste afstand mellem to mennesker. Men et knus kan også hjælpe på det, når fordomme om terrorisme skal nedbrydes. Det har en muslimsk mand fra Sønderborg benyttet sig af.

"Jeg er muslim, men jeg bliver stemplet som terrorist i Danmark. Jeg stoler på dig. Stoler du på mig? Så giv mig et kram."

Sådan stod der på det skilt, en ung muslimsk mand med bind for øjnene havde sat op på bænken ved siden af sig lige udenfor Føtexs indgang i Sønderborg. Og flere af kunderne fra dagligvarebutikken tog opfordringen op og gav ham et knus.

Krammeuddeleren hedder Zerak Satari og er en 19-årig gymnasieelev fra Sønderborg. Han stillede sig op til fri kramme-session, fordi han synes, at alle muslimer bliver mistænkeliggjort på baggrund af nogle få ekstremistiske muslimers handlinger.

- Jeg havde slet ikke regnet med, at jeg ville få nogen kram. Men allerede efter to minutter fik jeg det første. Jeg var meget nervøs, da jeg stillede mig op, men efterhånden som jeg fik flere kram, så hjalp det, siger Zerak Satari til TV SYD.

Sceancen blev filmet af Zerak Sataris venner, som stod omkring ham, mens han gennem ca. en time fik i alt 50 kram. Det er der kommet en YouTube-video ud af, som du kan se herunder.

Onsdag aften er den unge aktivist kommet hjem fra arbejde til en fuld indbakke på Facebook.

- Der er både journalister og almindelige mennesker og fra hele Danmark. Det er helt vildt, så meget omtale, videoen har fået. Den er set over 40.000 gange! siger en glad Zerak Satari.