TV SYD afviser borgmesters kritik

Borgmester Arne Sigtenbjerggaard (V), Vejle, rejste på et byrådsmøde onsdag kritik af TV SYDs dækning af omfanget af radikalisering i Vejle. Kritikken, der er gengivet i Vejle Amts Folkeblad, afvises af TV SYD.

Stationen har i en længere periode undersøgt omfanget af radikaliserende kræfter i Vejle og har talt med en række centrale kilder i og omkring det muslimske miljø i byen.

- Vi står naturligvis inde for vores dækning af sagen ,? siger TV SYDs direktør Betina Bendix. Alle oplysninger er tjekket grundigt og bekræftet af flere af hinanden uafhængige kilder. Og det der står tilbage er, at Muslimsk Ungdoms Center (MUC) i Vejle ifølge vores oplysninger radikaliserer unge fra det muslimske miljø i Vejle. Det har fået i alt fire unge til at drage mod Syrien, og det er naturligvis oplysninger, som vi finder det vigtigt at lægge frem.

- At beskæftige sig med et så ømtåleligt spørgsmål som radikalisering af unge muslimer fordrer, at man taler med mange kilder, som ikke ønsker at stå frem. Både myndighedspersoner og private, som kan være muslimer eller ikke. Vi har derfor arbejdet entydigt i retning af at få bekræftet vore oplysninger af flere kilder, som ikke har forbindelse til hinanden. Der er altså ikke oplysninger i vores dækning, som bare beror på en enkelt kilde, understreger Betina Bendix.

Desuden har vi talt med flere eksperter, der slår fast, at Vejle har udviklet sig til den by i Danmark, som efter København og Aarhus har de største udfordringer med radikalisering. En vurdering, der deles af Naser Khader og Ahmed Akkari, der begge har indgående kendskab til emnet.

- Det er naturligvis en oplysning, som vi finder det vigtigt at lægge frem ? uanset om man bryder sig om den eller ej, siger Betina Bendix.

I sin kritik af TV SYD problematiserer borgmesteren en enkelt sekvens, som ifølge ham gør TV SYDs dækning uaktuel:

At TV SYD undervejs i sin omfattende dækning har valgt at bringe omkring 32 sekunders klip fra en tidligere udsendelse på DR har alene til formål at forklare, hvorfor det er, at Naser Khader og Ahmed Akkari i dag har et særligt indgående kendskab til emnet i Vejle. Klippet indgår i en udsendelse på i alt 28 minutter.

- Enhver, der har set vores dækning af emnet i de seneste dage, vil vide, at klippet fra Danmarks Radio på ingen måde er det centrale i forhold til de nye oplysninger, vi har lagt frem, siger Betina Bendix.

Artikel fra Vejle Amts Folkeblad