Svensk energiselskab skal bygge Horns Rev 3

Svensk energiselskab har fået opgaven med at bygge Horns Rev 3, som skal ligge ud for Henne Strand, Kærgård Plantage og Vejers. Anlægget ventes at skabe 7000 jobs.

- Det kommer til at give buldrende genlyd. Det er den billigste havmøllepark, du kan finde i Europa.

Det skorter ikke på superlativerne, når klima- og energiminister Rasmus Helveg Petersen (R) skal beskrive den aftale, han på Danmarks vegne har indgået om byggeriet af havvindmølleparken Horns Rev 3.

- Prisen per kilowatttime er 77 øre, og det er i europæisk vindhistorie fuldstændig fantastisk. Det er 13 øre lavere, end det vi forudsatte, og det betyder, at parken bliver 2,2 milliarder kroner billigere, end vi regnede med, da vi indgik energiforliget, jubler ministeren til Ritzau.

Det er Vattenfall Vindkraft A/S, der har vundet udbuddet om vindmølleparken. Vattenfall-koncernen har base i Sverige og er ejet af den svenske stat.

Planen om at opføre Horns Rev 3 nordvest for Esbjerg blev vedtaget i energiforliget i 2012 mod støtte fra samtlige partier i Folketinget undtagen Liberal Alliance.

Horns Rev 1 ligger ud for Blåvandhuk ? og Horns Rev 2 lidt nordligere.

Klima- og energiministeren anslår, at Hors Rev 3 vil skabe 7000 arbejdspladser i anlægsfasen.

Parken ventes klar til at levere de første megawatt i 2017 og skal ved den planlagte færdiggørelse i 2020 kunne levere en effekt på 400 megawatt svarende til el-forbruget for 400.000 husstande.

- Det er mere end en tiendedel af al vindmøllekapacitet, vi har i Danmark i dag, som kommer til at stå i den park, konstaterer Rasmus Helveg Petersen.