Brugserne skal være samlingspunkter

Coop (tidligere FDB) vil give 300 brugser over hele landet bedre mulighed for at overleve med et nyt koncept. TV SYD besøgte den første butik, som åbner på lørdag. Den ligger i Glejbjerg

Der investeres et trecifret million-beløb i deres bud på fremtidens dagligvarebutik i små samfund.

Drifts- og salgsdirektør Torben Andersen fra Dagli?Brugsen, Coop Danmark, er overbevist om, at de fleste af de 300 Dagli?Brugser også eksisterer om 50 år. Det siger han til TV SYD.

- Vi gør det også for at sikre, at forbrugerne også har nærbutikkerne fremadrettet. Vi går mod strømmen, og vi vil kæmpe for nærbutikkerne. Sådan er vores DNA. Vi ser stadig store muligheder i nærbutikområderne, siger han til TV SYD.

I Glejbjerg har Brugsen skiftet udseende. Der er indrettet cafe-område, håndkøbsudsalg fra apoteket og postfunktion.

- Det er helt sikkert blevet byens samlingspunkt, siger uddeler Henrik Klausen til TV SYD, som sendte direkte fra den nye brugs.

Coop Danmark omsætter for otte milliarder kroner i de 300 små butikker. De har alle stor betydning for lokalsamfundet.

Lokale varer skal have en fremtrædende rolle i butikkerne. Et større udvalg af kød og nye kioskområder skal placeres ved indgangen, så de hurtige indkøb kan overståes i en fart.

- Vi har et bredt sortiment. Vi gør noget ud af frugt og grønt, og vi har friske varer. Og så har vi jo Danmarks bedste medarbejdere, siger Henrik Klausen.

- Vi her ude i Glejbjerg står sammen. Og vi ved, at hvis vi ikke har en dagligvarebutik, så bliver der øde.

I løbet af de næste år skal alle 300 Dagli?Brugser bygges om. Det koster over 100 mio. kr.

TV SYD+ var torsdag på besøg i Skovby på Als. Her har det regnet ud, hvad der skal til for at Dagli?Brugsen kan overleve. Den er blevet et samlingspunkt ud over det sædvanlige.

Hør Torben Andersens vision for de nye brugser (0:58)