Statsminister besøgte Skrydstrup-piloter i Kuwait

Statsministeren var tirsdag på besøg hos de omkring 90 piloter, mekanikere og andet personel fra Flyvestation Skrydstrup, der er udstationeret på Ahmed Al-Jaber-basen i Kuwait, hvor de er Danmarks bidrag i den internationale koalition mod Islamisk Stat (IS) i Irak.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) takkede mandskabet fra Flyvestation Skrydstrup varmt for at have "forsvaret Danmark" på bedste vis.

Efter besøget sender statsministeren på Facebook en hilsen til både de udsendte og deres familier:

- En stor tak til vores udsendte. Og en stor hilsen til deres familier, som må undvære dem i hverdagen.

- En stor tak til vores udsendte. Og en stor hilsen til deres familier, som må undvære dem i hverdagen.

Og alene i løbet af den seneste uge har de danske fly været på vingerne i 11 missioner, hvor der er blevet kastet 10 bomber mod bygninger og køretøjer, som vurderes at tilhøre Islamisk Stats forskellige enheder i områderne Ninawa og al-Anbar.

Siden første mission den 16. oktober 2014, har Piloterne fra Flyvestation Skrydstrup fløjet i alt 219 missioner og kastet 168 bomber. Alle de danske bomber er præcisionsstyrede, hvilket vil sige, at de styres mod deres mål ved hjælp af enten laser eller GPS.

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her, eller ændre din browsers indstillinger.