Kør på det rigtige tidspunkt og undgå kø

Traditionen tro bliver der fyldt på vejene, når danskerne rejser hjem til påskefrokost. Kør langfredag, hvis du vil undgå kø siger Vejdirektoratet.

Der bliver travlt på vejene, når danskerne i løbet af ugen rejser på tværs af landet for at fejre påskedagene med familie og venner.

Især i løbet af dagen på skærtorsdag vurderer Vejdirektoratet, at der er stor risiko for at styre ind i tæt trafik og kødannelser på landets motorveje og større landeveje.

Derfor kan det give mening at vente en dag med at køre af sted mod påskefrokosten. Langfredag forventes det nemlig, at trafikken er rolig og ikke mere travl end på en normal søndag.

Vejdirektoratet oplyser, at der i påsken er særlig risiko for at havne i tæt trafik på de veje, der fører ud af København og på alle de veje, der forbinder landsdelene.

Derudover vil der også være tæt trafik på de veje, der fører til de store sommerhusområder langs den jyske vestkyst.

Hvis rejsen den foregår med tog er der også risiko for, at den kommer til vare længere end ventet.

Banedanmark udfører sporarbejde på landets skinner fra onsdag aften til mandag morgen.

Det betyder ifølge Rejseplanen, at nogle togture kommer til at tage en time længere end normalt. Det betyder også, at man i flere tilfælde skal køre i bus fra Slagelse til Fredericia eller omvendt, hvis man skal krydse Fyn.