Mønter på auktion er sandsynligvis forfalskninger

Der sås tvivl om ægtheden af nogle Satan-mønter på en auktion i Esbjerg.

Da bestyrelsesmedlem Richard Hansen fra Esbjerg Møntsamlerforening blev bekendt med, at der formentlig er tale om forfalskninger, når Esbjerg Møntsamlerforening har tre satan-mønter på auktion den 12. april, sagde han:

- Jeg anser ikke mig selv som speciel gudfrygtig, men der må være et eller andet, når jeg altid er så uheldig med satan-mønterne. Sidste år blev vores satan-mønt stjålet under eftersynet forud for auktionen, og nu rejser et medlem med stor ekspertise inden for den type mønter tvivl om ægtheden af de tre mønter, som vi har på auktion i år, siger Richard Hansen med et glimt i øjet.

Satan-mønterne blev præget af den satanistiske kult, som hærgede på Anholt i begyndelsen af 1970?erne.

På auktionen vil det være muligt at se de tre måske falske satan-mønter, og hvis auktionarius får lov at råbe dem op, bliver det med klar besked om, at der er tvivl om ægtheden af dem.

Satan-mønterne er blandt kuriositeterne på auktionen, hvor der bl.a. også nødpengesedler, spillemærker, reklamemønter, præmieobligation og medaljer, for eksempel Unesco-medaljerne i guld, sølv og bronze, en skytteforeningsmedalje fra 1876 og en fortjenstmedalje i sølv.