Responce solgt til Falck

Falck køber selskabet Responce, der udfører ambulancetjeneste for Region Midtjylland i Horsens-området, og som for nylig vandt ambulanceudbuddet i Trekantområdet i Region Syddanmark.

Ambulanceselskabet Responces ejer og grundlægger, Michael Kjær Sørensen, har besluttet sig for at sælge sit selskab til Falck.

- Jeg har valgt at lave en aftale med Falck set i lyset af, at prisniveauet på ambulancemarkedet i Danmark generelt er presset i bund og set med mine øjne urealistiske i det lange løb. Jeg mener, at Responces overlevelse på langt sigt bedst sikres ved, at Falck fører selskabet videre, siger Michael Kjær Sørensen, der er ejer og grundlægger af Responce, til TV SYD.

- Vi tager Falcks køb af Responce til efterretning og er sikre på, at Responce også med Falck som ejer vil leve op til vores aftaler, siger Thyge Nielsen (V), der er formand for Region Syddanmarks præhospitale udvalg, der har ansvaret for aftalerne med redningsselskaberne om ambulancekørslen. Fra 1. september er det Responce og Bios, der afløser Falck i Hele Region Syddanmark - men nu er Falck tilbage som ejer af Responce.

I øvrigt har Responce og Falck allerede inden påske indgået en aftale om, at Responce kunne leje sig ind på de eksisterende Falck-stationer i Vejle, Fredericia og Kolding. Og onsdag kom så meddelelsen om, at Falck køber Responce.

Responces aftaler med Region Midtjylland og Region Syddanmark om ambulancebetjening i henholdsvis Horsens. Hedensted og Trekantområdet fortsætter uændret.

- Sammen med ledelsen i Responce vil vi naturligvis til punkt og prikke leve op til de kontrakter, som Responce har indgået med de to regioner. Derudover ser vi frem til at videreudvikle koncepterne fra Responce, siger redningsdirektør i Falck Lars Vester i en pressemeddelelse om købet.