Nu er det Vardes tur til at få løst bilkøer op

Rute 11 mellem Korskroen og Varde er for lille og skal udvides. Det var en delegation fra Varde torsdag på Christiansborg for at argumentere om. Borgmesteren følte, det blev positivt modtaget.

- Det er faktisk en rigtig gammel sag, og det er beklageligt, at vi ikke er nået længere. Men vi er nået dertil, at der er fundet en løsning omkring Ribe, så nu synes vi at det er på tide, at det her kommer på plads, siger Erik Buhl (V) til TV SYD.

Der kører næsten 8000 biler i døgnet på Rute 11. Mange af dem er lastbiler.

Og der kommer endnu flere i fremtiden, forudser Varde Kommune i en analyse. Derfor skal vejen udvides i en fart, så trafikken ikke bryder helt sammen og ødelægger turisternes lyst til at komme.

- Jeg synes det blev meget positivt modtaget derinde, siger borgmesteren til TV SYD. Jeg tror, at det argument, at vi er en del af en vestjysk byregion, var de meget lydhøre overfor.

Men der er ikke politisk enighed.

Mike Legarth (kons) støtter planerne:

- Det er et faktum, at det er en vækstbremse, at der er så meget kø og at trafikken kører så langsomt, siger han til TV SYD.

Henning Hyllested, Enhedslisten, er mere skeptisk:

- Det med turisterne, der holder i kø fire-fem lørdage, kan jeg ikke tage helt seriøst. Det kan vi ikke indrette vores vejnet efter. Derimod gør deres argumenter om trafiksikkerheden indtryk ? og det spurgte jeg ind til.

Hør Erik Buhl, Henning Hyllested og Mike Legarth om trafikproblemerne (1:22)