Fagforening har mistet troen på Bios

Hollandske Bios, der overtager ambulancekørslen i det meste af Syddanmark om fire måneder, er ikke længere en troværdig samarbejdspartner.

Sådan lyder meldingen fra Jørgen Christensen, leder af 3Fs lokale transportgruppe i Aabenraa-Tønder, skriver Fyens Stiftstidende

3F, der har tegnet overenskomst med Bios på vegne af redderne, har hidtil været tilbageholdende med at udtale sig i ambulancesagen, men i en usædvanlig skarp skriftlig meddelelse opfordrer Jørgen Christensen Region Syddanmark til straks at gå i gang med en plan B.

Opfordringen kommer ifølge Jørgen Christensen fordi, han flere gange har oplevet, at Bios ikke holder ord.

-Nu har jeg med egne ører hørt Bios sige noget, som ikke passer. Eksempelvis har Bios lovet redderne faste vagtformer, men når så ansættelseskontrakten skal skrives under, er løftet væk. Jeg har ikke længere tillid til Bios.

I næste uge holder Bios tre stormøder og vil gerne have 3F med til møderne, så forbundet kan svare på kritiske spørgsmål om overenskomsten. Ifølge Jan Villadsen, formand transportgruppen i hele 3F, har forbundet ikke fået en invitation.

-Men vi kommer, hvis vi bliver inviteret, siger han.

Morten Hansen, adm. direktør for Bios, fortæller, at der netop er blevet sendt en invitation til 3F. Han afviser kritikken og henviser til, at 3F selv har godkendt de ansættelseskontrakter, som er indgået med redderne.

Ifølge Morten Hansen var der i går fredag ansat 88 reddere. Bios har indtil 1. juni til at dokumentere, at selskabet kan skaffe de 550-600 reddere, som der er behov for.

Under fakta og links på vores hjemmeside kan du læse hele meddelelsen fra 3F

Pressemeddelelse fra 3F