Politikere rystede på hånden: Sag retur til udvalg

Politikerne i byrådet i Esbjerg rystede på hånden, da en stor sag omudvidelse af en minkfarm i Tjæreborg skulle afgøres. Den blev sendt tilbage til udvalget.

En juridisk vurdering om, at byrådsmedlemmer kunne blive personligt erstatningspligtige, sendte mandag aften en stor mink-sag tilbage til udvalget i Esbjerg.

- Ja, jeg er bange for den udmelding, sagde John Snedker mandag aften til TV SYD.

Dermed må en gruppe naboer til en minkfarm i Tjæreborg fortsat leve i uvished, om de bliver naboer til en kæmpe-farm med op til 35.000 mink.

Sagen var indbragt for byrådet efter lang behandling i kommunen. Allerede i 2012 sagde Esbjerg Kommune nej til at give miljøgodkendelse til en udvidelse af minkfarmen.

Det klagede ejeren over til Natur- og Miljøklagenævnet. Og i oktober lavede nævnet kommunes nej om til et ja. Nævnet  sagde god for udvidelsen, - og dermed skulle sagen igen behandles i kommunen.

Men kommunens plan- og miljøudvalg er ikke kommet med nogen indstilling, da sagen skulle behandles i dag.

Og samtidig havde politikerne fået en juridisk vurdering om, at de personligt kan gøres erstatningsansvarlige, hvis de ikke retter sig efter afgørelsen i Natur- og Miljøklagenævnet. Gør de det ikke, vil det betragtes som om de trækker sagen i langdrag.

TV SYD har stået på marken, hvor kæmpe-farmen tænkes anlægges. Ejeren søger om at bygge 38 nye minkhaller med plads til op til 35.000 mink.

Det frygter naboer vil give dem miljø-gener. De er også bange for, at deres huse falder i værdi.

Men hidtil er de to gange blevet stillet i udsigt, at der skulle komme en afgørelse.

TV SYD var med til byrådsmøde og har talt med politikere og naboer. Mink-ejeren har ikke ønsket et deltage i indslaget.