Nye by-skilte på gammel dansk

Mens de i Sønderjylland diskuterer byskilte på dansk og tysk, har Trekant-området indført en ny type skilte ? på gammel dansk. De nye skilte byder velkommen til trekantomaadet ? med dobbelt-a.

Trekantområdet består af seks kommuner: Billund, Fredericia, Middelfart, Kolding, Vejle og Vejen. De første er sat op i Kolding, og det er planen, at der skal sættes skilte op i alle kommuner.

- Vi kan se, at rigtig mange af vores borgere ser trekantsområdet under et, siger borgmester Jørn Pedersen, Kolding, som er formand for kommune-samarbejdet. Der er mange der pendler mellem byerne, fordi vi sammen har et stort og aktivt erhvervsliv. Derfor ser mange udefra og os selv i de seks kommuner som en samlet styrke. Det vil vi også gerne markere, når man kører ind i området.

Trekantområdet tilbyder 850.000 arbejdspladser inden for en times kørsel. Og området har faktisk flere produktions-jobs end København, Aarhus og Odense tilsammen.

Og i deres pressemeddelelse gør de opmærksom på, at området byder på flere end 280 caféer, 26 biografsale og mere end 300 spisesteder. Plus en samlet gågade på 5 kilometer, tre store indkøbscentre og mere end 1.500 specialbutikker.

De ny ?område?-skilte kan måske på et område starte en debat: Trekantområdet står med dobbelt-a, trekantomraadet, selv om bolle-å?et har været indført siden retskrivnings-reformen i 1948?