Nyt liv i Brammings gamle banegård

Den ellers tomme og forladte banegårdsbygning i Bramming kommer nu til at emme af liv igen. Takket være lokalrådet. I dag fredag blev det fejret.

Banegården var ellers ved at blive stillet ud på et sidespor. For fem år siden stoppede billetsalget. For to år siden også Kort & Godt-butikken. Tilbage var rungende tomhed.

Men så tog medlemmerne af Bramming Lokalråd fat på en lang rejse mod dagen i dag. For Esbjerg Kommune indretter nu en lokal borgerservice-afdeling her. Kirkens Korshær rykker også ind og overtager halvdelen af bygningen. Kirkens Korshær har dog endnu ikke taget stilling til, hvad lokalerne skal bruges til.

- Banegården er byens moder, så det her er det største og bedste skridt for byen siden åbningen af banegården i sidste århundrede, siger en begejstret Kaj-Emil Kroman-Mejer fra Bramming Lokalråd til TV SYD.

DSB, der ejer bygningen, er også begejstret for at der igen kommer nyt liv i banegården.

- I DSB er vi glade for samarbejdet og aftalen med Esbjerg Kommune, der vil skabe liv på stationen og området omkring den. Ideen med at aktivere banegården med lokale aktiviteter og Borgerservice er rigtig god. På mange af landets mindre stationer anvender DSB ikke længere lokalerne, og jeg håber derfor, projektet kan inspirere til lignende samarbejder andre steder i landet, siger chef for Forretningsudvikling i DSB, Aske Wieth-Knudsen.

Bramming station bliver årligt besøgt af 2.200 rejsende.

Projektet kører i tre år, hvor Esbjerg Kommune giver et økonomisk tilskud. Målet med projektet er, at stedet efter de tre år skal kører af sig selv.

Jernbanen nåede til Bramming den 3. oktober 1874, og med den kom banegården og udviklingen af byen.