Esbjerg fB skæver nervøst mod nedryknings-stregen

Esbjerg fB må efter nederlaget fredag aften på 2-0 til OB skæve nervøst i retning af formstærke FC Vestsjælland, der ligger lige under nedrykningsstregen.

Esbjerg har ikke vundet en eneste af klubbens fem kampe på hjemmebane i dette forår i Superligaen.

Martin Spelmann bragte OB foran 1-0 da han midt i første halvleg headede bolden ind bag Esbjerg-målmanden Martin Dubravka.

Før scoringen havde Esbjerg været bedst, og OB's målmand, Mads Toppel, måtte præstere en flot redning, da Daniel Larsson spillede sig igennem. Casper Nielsen sendte returbolden lige forbi mål.

Få minutter efter OB's scoring fik Esbjerg alle tiders mulighed for at udligne, da Daniel Høegh begik et klodset straffespark mod Mohammed Fellah.

Esbjerg-forsvareren Michael Jakobsen misbrugte dog den ultimative chance, da han sendte bolden højt over mål.

I anden halvleg faldt Esbjergs spil i kvalitet, og det benyttede OB sig af til reelt at afgøre kampen med 2-0-scoringen midt i anden halvleg.

Rasmus Falk tryllede i venstre side af straffesparksfeltet, da han lavede tunnel på Casper Nielsen og afsluttede. Bolden ramte Esbjerg-forsvareren Michael Almebäck og snød Martin Dubravka. 3

Esbjerg forsøgte sig med en offensiv i slutfasen, og blandt andre Mick van Buren var tæt på at reducere.

Esbjerg ligger nummer 10 med 28 point, og holdet har nu kun seks point ned til FC Vestsjælland, der er næstsidst for en kamp færre.

FC Vestsjælland, der har hentet syv point i de seneste tre ligakampe, møder søndag Brøndby på udebane.