Billund skal selv betale for undergrunds-station ved lufthavnen

Billund Kommune, Billund Lufthavn, Legoland, Lalandia og Kirkbi vil gerne have en kommende jernbanestation ved lufthavnen gravet ned i undergrunden. Det vil koste en halv milliard kroner, som parterne selv må betale, hvis planen skal blive til noget.

Det skriver JydskeVestkysten lørdag.

"En nedgravning af stationen ved Billund Lufthavn er ikke en del af det projekt, der er medtaget i Togfonden. Her er medtaget en bane, der krydser både lufthavnens parkeringsplads og forplads ved terminalen på samme niveau som biler og gående. En nedgravning er derfor heller ikke medtaget i undersøgelsen. Men med den nuværende linjeføring forventes banen ved Billund Lufthavn at blive ført under Båstlundvej", skriver Banedanmark i sit netop offentliggjorte høringsnotat.

På den måde slipper bilisterne for, at der mange gange i løbet af en dag bliver sat en prop i trafikken, fordi et tog skal forbi.

- Se hele Banedanmarks høringssvar her

"Både etablering og undersøgelse af forskellige nedgravede løsninger for bane og station vil kræve lokal medfinansiering"

En nedgravet station ved Billund Lufthavn vil udelukkende kunne finde sted, hvis de lokale aktører selv betaler:

"Både etablering og undersøgelse af forskellige nedgravede løsninger for bane og station vil kræve lokal medfinansiering", skriver Banedanmark.

En nedgravet station vurderes at kunne VVM-undersøges for fem-ti millioner kroner og udføres for i omegnen af 500 millioner kroner.