Odderen stjæler dine guldfisk

Det fredede rovdyr har fundet en nem løsning på at finde og fange sin mad: Din havedam fuld af guldfisk.

Den 13-årige Ditte Kubel Jensen fra Hjerting ved Esbjerg har videofilmet synderen i fuld gang med at fange de sidste fisk i familiens havedam. Se videoen ved at klikke på linket.

Familien Kubel havde ellers haft 70 guldfisk og dyre koi-karper. Men de er efterhånden forsvundet. Sporløst.

Mistanken var rettet mod mink, der var stukket af fra en minkfarm i nærheden. Og familien har da også tidligere set og fanget mink i deres have. Men til familiens store undren viste det sig, at det var en odder, der havde fundet sig et godt spisekammer her.

- Men ingen troede på det, når vi fortalte folk om det. De sagde at det måtte være en mink, siger den 13-årige Ditte Kubel Jensen.

Så lørdag aften da der pludselig blev puslet ude ved havedammen, greb hun en lommelygte og sin mobiltelefon og fik foreviget den grådige synder. I færd med at fange de sidste to guldfisk i bassinet. Og det var altså en odder.

- Det gik voldsomt for sig. Den væltede nogle af stenene og den fik lavet nogle gode bølger i dammen, fortæller Gitte Kubel Jensen.

Kubel-familien har endnu ikke taget en beslutning om de vil hegne havedammen ind, lade spisekammeret stå åbent eller opgive at have havefisk fremover.

Video med oddert