282 para-batmænd og kvinder på vej til næste uges EM i Vejle

Europas bedste bordtennisspillere med handicap har sat kursen mod Danmark for at kæmpe om EM-titler i para-bordtennis.

Fra mandag og frem til lørdag i efteråsferien  er Vejle centrum for europæisk handicapidræt, når 282 spillere fra 31 lande deltager i EM i parabordtennis. Mesterskabet, der for anden gang i historien afvikles i Danmark, er sæsonens helt store mål for den europæiske bordtenniselite.

- Vejle er et afgørende stop på vejen mod næste års Paralympiske Lege i Rio, og der bliver hård kamp om hver eneste bold. Der bliver ingen lette kampe ved EM, siger Peter Rosenmeier, forsvarende europamester i klasse 6,  fra I.H. Aalborg.

EM arrangeres af EliteVejle og Dansk Handicap Idræts-Forbund (DHIF) i samarbejde med Vejle Kommune, Sport Event Denmark og Dansk BordTennis Union, og forberedelserne har stået på i over et år. Derfor ser formand for ElliteVejle Per Olesen frem til, at i omegnen af 500 spillere, trænere, dommere og andre bordtennisfolk i løbet af denne uge ankommer til Vejle:

- Vi glæder os rigtig meget til at komme i gang. Vores ambition har været at arrangere alle tiders bedste EM i parabordtennis, og det er vi klar til at levere i Vejle, siger Per Olesen, der glæder sig over den store lokale opbakning til EM.