350 studerende på Tech Tour i Billund

350 studerende og undervisere fra tekniske og produktion-sorienterede uddannelser holdt fredag en anderledes studiedag i Billund. De var nemlig rundt på syv virksomheder.

- Vi har lige lavet en analyse, som viser, at flere virksomheder faktisk har problemer med at rekruttere højtuddannede og også faglærte, siger Morten Karlsbjerg, direktør i Billund Erhvervsfremme til TV SYD.

Studiedagen kaldes Teck Tour. Dagen byder på fem-seks virksomhedsbesøg, hvor de studerende har mulighed for at komme ind bag facaden hos DaVinci Development, HN Group, Stansomatic, Billund Aquakulturservice, Modulex, Zebicon, Legos engineeringafdeling og produktion i Billund.

- Vi har stort udbytte af at deltage i Tech Tour studiedagen, forklarer marketing manager Katja Ramsing fra Zebicon, der arbejder med 3D scanning og måleteknik. Vi får styrket relationerne til uddannelsesinstitutionerne, som resulterer i gæsteundervisning og lettere rekruttering af praktikanter og medarbejdere. Samtidig har vi lejlighed til at præsentere os selv for 400 potentielle kunder, da mange af de studerende er sidst i uddannelsesforløbet og snart skal ud på arbejdsmarkedet.

Der er 350 tilmeldte til Tech Tour studiedag fra 10 forskellige uddannelsesinstitutioner i Jylland og på Fyn. De studerende kommer fra uddannelserne: maskiningeniør, produktionsteknolog og maskinmester.

Hør Morten Karlsbjerg om baggrunden for Tech Tour. (Varighed: 1:00)