Landmænd: Politikere? De er til ulejlighed

Landmænd holder et stort vælgermøde i Vojens torsdag aften. De mener, at det største problem ved at drive landbrug?er politikere.

Mødet er indkaldt af Sønderjysk Landboforening.

- Vi føler, at landbruget med følgeerhverv og hele livet i landdistrikterne står ved en skillevej. Landbruget har nu udholdt 25 år, hvor landmændene er blevet tynget længere og længere ned af åget med regler og paragraffer. Især på miljø og klimaområdet. Ambitiøse politikere fra stenbroen vil have Danmark til at være foregangsland - langt foran resten af EU. Det holder ikke længere! Enten finder politikerne ud af at skabe lige konkurrencevilkår for landbrug i lighed med resten af EU. Eller også vil vi se en fortsat afvikling, siger næstformand i Sønderjysk Landboforening Berith Nissen.

- Der er mange symptomer på, at vi ofrer kæmpestore danske værdier på dansk enegang på miljøfronten. Et eksempel er, at korn-købere i EU bestiller EU-korn, men udelukker dansk korn (?Danish Excluded?) på grund af det lave proteinindhold. Det lave proteinindhold skyldes den nedsatte kvælstofnorm til gødskning af danske afgrøder. Det er da hamrende katastrofalt, at vi på den måde skalter og valter med værdierne, siger Berith Nissen.