Hør hele interviewet: Sådan blev Bios-redder chikaneret

BIOS-redder står frem i TV SYD: Udsat for chikanerier og rygtespredning, som udspringer fra Falck. Blev uberettiget bortvist, da han søgte job hos BIOS.

Roy Pendegast fra Haderslev var ikke i tvivl, da hollandske Bios vandt Region Syddanmarks udbud. Han arbejdede som redder hos Responce i Horsens og havde 200 km på arbejde. Derfor var det nærliggende at søge ansættelse i Haderslev.

Han var til samtale i april og fik kontrakt. Han orienterede Responce om skiftet og blev bortvist omgående - uden løn.

- Det gjorde mig ked af det, og jeg følte, at jeg var sat i bås med tyveri og sex-chinane. Og uden at have fået mulighed for at forsvare mig, siger han i dag til TV SYD.

Roy Pendegast kender flere eksempler. En anden redder blev bortvist samme dag som ham. Og andre reddere, som har søgt over i BIOS tør ikke fortælle det, fordi de er bange for at blive bortvis.

Responce blev i foråret købt af Falck. Og Roy Pendegast er sikker på, at bl.a. falske rygter og chikane stammer fra Falck.

- Det er jeg 110 procent sikker på., siger han til TV SYD.

Responce har efterfølgende erkendt, at bortvisningen var uberettiget.

- De signaler, vi hører, er, at folk er rigtig, rigtig bange for at sige op i Falck., siger ambulancechef Kim Hansen hos BIOS til TV SYD. De er bange for gruppepres og vil gerne vente med at fortæller om ansættelsen fra 1. september.

Hør hele interviewet med Roy Pendegast (Varighed: 5:23)