Ny miljøminister frygter fejl-investering i dåse-pant

Den nytiltrådte miljøminister, Eva Kjer Hansen, frygter, at investeringerne i retur-systemet er alt for store i forhold til den effekt, ordningen vil have.

- Vi skal undgå at lave fejlinvesteringer. Hvis der skal investeres mere end en milliard kroner i retur-systemet, så skal vi være sikre på, at der er behov for den kapacitet, sagde hun tirsdag aften i TV SYD.

- Vi skal have en aftale, der forhindrer, at vi får de her dåser ud i naturen. At folk har en interesse i at få den afleveret.

Eva Kjer Hansen blev foreholdt, at det faktisk kun er en kvart procent af dåserne fra Tyskland, som ender i naturen ifølge TV SYDs udregninger. 99,75 pct. bliver altså afleveret i dag?

- Det er jo også derfor, at jeg vil have vished for, at vi ikke kommer til at lave nogle fejlinvesteringer. Vi taler om et meget højt beløb. Derfor skal vi have sikkerhed for, at folk har en interesse i at aflevere det.

- Så nu giver en jeg a et eftersyn - og får nogle nærmere økonomiske beregninger.

- Aftalen skal have en effekt. Den skal betyde, at de danskere, der køber dåser syd for grænsen, ender med at aflevere dem, siger Eva Kjer Hansen til TV SYD.