Engelbrecht vil have minister til at se på EU-støtte

Socialdemokraten Benny Engelbrecht opfordrer på baggrund af 3Fs kritik af Kongskilde modtagelse af EU-støtte erhvervsministeren til at give støtte-ordningerne et serviceeftersyn.

Benny Engelbrecht sender nu en opfordring til den nye erhvervsminister Troels Lund Poulsen (V) om at give området et serviceeftersyn og samtidig - hvis der kan påvises uhensigtsmæssigheder - at rejse en bekymring over for EU Kommissionen.

- Det er ikke rimeligt, hvis EU midler anvendes enten i strid med reglerne eller så kreativt, at det giver en skævvridning. EU handler jo netop om at skabe lige konkurrence. Jeg har derfor opfordret den nytiltrådte erhvervsminister til at give området et serviceeftersyn. Som bekendt står ministeren i spidsen for et regeringsudvalg der netop skal se på EU regler i et bredere perspektiv. Jeg tror ikke ministeren og jeg er uenige politisk på dette punkt, så min opfordring skal da også ses konstruktivt og jeg håber at det bliver modtaget sådan, siger Benny Engelbrecht (S) til TV SYD.

 

 

Benny Engelbrechts brev til Troels Lund Poulsen:

Kære Troels Lund Poulsen,
Først og fremmest tillykke med ministerudnævnelsen.
Jeg skriver til med en bekymring i forhold til en konkret sag der omhandler EU-støtte til en virksomhed der har flyttet aktiviteter ud af Danmark. Jeg ved dette er et område som EU-kommissionen har stor bevågenhed om, men da jeg har noteret mig, at du i regeringen leder et arbejde der ser på EU fra et mere overordnet perspektiv, vil jeg tillade mig at henlede din opmærksomhed på sagen.
Virksomheden hedder Kongskilde og har en stor afdeling i Sønderborg som man netop har meddelt skal lukkes for at produktionen kan flytte til Kutno i Polen. Ifølge de oplysninger jeg er bekendt med, har Kongskildes polske afdeling i Kutno modtaget støtte fra EU’s fond for regional udvikling for i alt 45,1 mio kroner.
Min bekymring går ud på, at der anvendes EU støttemidler enten i strid med reglerne eller på en så kreativ måde, at det går imod hensigten med støtten, med det resultat at arbejdspladser flytter. Et er at der kan være forskelle på løn- og arbejdsvilkår, men hvis man på grund af statsstøtte eller EU-støtte får væsentlige produktionsfordele i et land frem for et andet, strider det jo grundlæggende mod almindelige lighedsprincipper.
Jeg vil derfor opfordre dig til, at give dette område et serviceeftersyn – og hvis de oplysninger som jeg har fået kan bekræftes, gerne rejse en bekymring overfor EU Kommissionen.
Du er naturligvis velkommen til at kontakte mig, hvis du eller dit embedsværk ønsker min bekymring uddybet.
Med venlig hilsen
Benny Engelbrecht
Finansordfører 
MF