DLG: Fagbladet 3F lyver om brug af EU-midler

Flytning af arbejdspladser fra Kongskilde i Sønderborg til Polen sker ikke for EU-midler, hævder DLG, der ejer virksomheden Kongskilde, som nu flytter 120 arbejdspladser til Polen.

DLG tager på det skarpeste afstand fra en faktuelt urigtig historie i Fagbladet 3F, der hævder, at Kongskilde har brugt EU-midler til at flytte arbejdspladser fra en fabrik i Sønderborg til Polen.

Fagbladet 3F hævder, at Kongskilde og DLG tidligere har holdt skjult, at man fik EU-støtte til en fabrik fra 2009 og i årene derefter, og at Kongskilde dermed handler i strid med EU-reglerne med mandagens varsling om, at produktionen i Sønderborg flyttes til Polen.

- Påstanden er absurd og potentielt injurierende. Vi modtog støttemidlerne fra 2009 - men vi overtog først fabrikken i Sønderborg i 2011, da JF gik konkurs, siger vicekoncerndirektør i DLG, Vagn Hundebøll.

- Lige siden har vi postet millioner i fabrikken, og alene i det seneste år har vi investeret 18 mio. kr. i Sønderborg for at bevare danske arbejdspladser. Vi forstår, at 3F er triste, og det er vi også. Men dette er under lavmålet, siger han.

Kommunikationschef i DLG, Jes Randrup, siger, at Fagbladet 3F rettede henvendelse allerede mandag og fik forklaret sammenhængen. Det gentog sig tirsdag.

- Det er forkert, at vi ønsker at skjule noget. 3F-journalisten har selv fået en del af sine oplysninger fra Kongskildes hjemmeside, hvor de ligger åbent fremme, og jeg havde en lang dialog med journalisten i to omgange, hvor jeg hjalp ham med at få styr på detaljerne, siger han.

- Alligevel har 3F valgt helt at se bort fra fakta. Artiklen i 3F er journalistisk makværk, siger Jes Randrup.