Sønderjyske fører superligaen i et døgn

Sønderjyske fører superligaen. I hvert tilfælde i et døgns tid. På to mål af nyindkøbte Thomas Dalsgaard i det første kvarter blev FC Nordsjælland besejret på eget (kunst-)græs.

Thomas Dalgaard har atter fundet målformen, som han har for vane i sommermånederne.

I fredagens første kamp i 2015/2016-sæsonen af Alka Superligaen scorede Dalgaard to gange i Sønderjyskes 2-0-sejr på Farum Park over FC Nordsjælland.

Dermed fik både ny træner Jakob Michelsen og ny angriber Thomas Dalgaard en helt ideel start på opholdet i Sønderjyske.

Dalgaard blev i 2013/2014-sæsonen superligatopscorer med 18 fuldtræffere, da han spillede for Viborg, hvilket banede vej for et skifte til hollandske Heerenveen. I foråret var Dalgaard udlejet til OB, men det førte kun et mål med sig i ni ligakampe.

Tilbage i 2007/2008-sæsonen startede Dalgaard også stærkt op efter sommerpausen for Randers, da han scorede otte gange i de første fire kampe for derefter at holde målpause resten af efteråret.

På en god dag kunne det sagtens være blevet til flere mål for både Dalgaard og Sønderjyske, der særligt i første halvleg var hjemmeholdet fuldstændigt overlegne.

Allerede i det 10. minut var Dalgaard på spil for første gang, da han afdriblede en mand og sparkede Sønderjyske foran.

Seks minutter senere viste han atter skarphed, da han firsttimede en aflevering i mål efter en stor opspilsfejl i FCN-forsvaret.

Sønderjyske bombarderede David Jensen i målet i første halvleg, og U21-landsholdsmålmanden var tydeligt frustreret og skældte ud på sit passive forsvar.

I sidste sæsons allerførste kamp var FC Nordsjælland ligeledes bagud 0-2 på hjemmebane, men dengang hev klubben alligevel en sejr hjem over FC Vestsjælland. Et sådant comeback var dog aldrig i nærheden af at lykkes fredag.

Efter pausen blev hjemmeholdets spil markant bedre - men det kunne næsten heller ikke blive værre for FC Nordsjælland.

Flere gange blev Marin Skender testet i Sønderjyskes mål, men den rutinerede kroat kom ikke for alvor i problemer.

På en dag som denne sad flere FCN-tilhængere formentlig og savnede gennembrudsstærke Uffe Bech, der i sommerpausen er blevet solgt til Hannover 96.

FC Nordsjællands forsvar var knap så gavmildt efter pausen, og Sønderjyske blev holdt fra store chancer, hvorfor kampen også sluttede med pausestillingen 2-0 til de sønderjyske gæster.