Dømt for at true retspræsident

En 44-årig forhenværende ejendomsmæger fra Vejle er idømt fire måneders fængsel for bl.a. trusler mod retspræsidenten i Kolding. Og for at have oprettet falske Facebook-profiler. Det skriver vafo.dk torsdag.

Den 44-årig blev i maj varetægtsfængslet. Bl.a. for at have truet retspræsidenten med ordene: Jeg skal sørge for, at du får en enkeltbillet til helvede, dit forpulede møgsvin!

Manden har siden 2013 haft tilhold om ikke at kontakte retspræsidenten og personalet ved Retten i Kolding. Et tilhold han ikke har overholdt.

Truslerne blev fremsat i forbindelse med en retssag i maj, hvor retspræsidenten vidnede mod den 44-årige. Og udtalelserne førte til, at den 44-årig blev varetægtsfængslet.

Foruden truslerne blev manden dømt for at have oprettet 10 falske Facebook-sider. Bl.a. i retspræsidentens navn og en af hans kollegers navn.

På internettet beskyldte han de to og en tredje kollega for at være korrupte svindlere, løgnere, møgsvin med mere, skriver vafo-dk.

Sagen blev behandlet ved Retten i Horsens, og domsmandsretten fandt ikke, at der var tale om trusler mod en offentlig person. Derimod blev manden dømt for vidnetrusler.

Den 44-årige mand modtog dommen. Han har siddet varetægtsfængslet i to måneder og blev løsladt efter dagens retsmøde.