Pas på farten: Fotovogne på overarbejde resten af året

Der er kommet flere fotovogne i garagen hos Sydøstjyllands Politi, men de har ikke været nok på vejene. De skal indhente det forsømte resten af året, og kommer derfor til at være massivt til stede på de sydøstjyske veje.

Et kort lysglimt og en efterfølgende bøde med posten. Det bliver der meget mere af resten af i år, skriver Horsens Folkeblad.

Årsagen er, at Sydøstjyllands Politis i alt ni fotovogne endnu mangler at foretage 5920 timers fartkontrol på de lokale veje i politikredsen. I årets første syv måneder har de været på vejene i 3080 timer, men det tal skal op på 9000. Dermed mangler de hele 2/3 af timerne, mens der kun er fem måneder tilbage at udføre kontrollerne i.

Det er Horsens Folkeblad, der har fået oplyst timetallet af vicepolitiinspektør Richard Jakobsen, der er leder af hunde- og færdselsafdelingen med hovedsæde i Vejle.

- Målet for hele 2015 er 9000 timers måling (1000 timer pr. bil, red.), så med 3080 registrerede timer mangler vi stadig to tredjedele. Det skal dog siges, at tallene er foreløbige, da ikke alle målinger er kørt ind i systemet hos Rigspolitiet, men de 3080 timer udgør 66 pct. af det forventede antal på nuværende tidspunkt, siger Richard Jacobsen til avisen.

Han forventer, at færdselsafdelingen nok skal nå målet inden årets udgang.

- Som det ser ud nu, når vi det, hvis ikke der dukker noget uventet op, der tager vores tid. Der er lagt en plan for de kommende måneder. Vi vil som altid være til stede der, hvor vi ved, folk kører for stærkt og der, hvor folk ringer og beder os foretage målinger. Det er der ikke ændret på, siger han.