Fra alkoholiker og stofmisbruger til uddannet slagter

Den unge Thomas Hughes fra Kolding har kæmpet med ADHD, ordblindhed og misbrug af både alkohol og stoffer. Men nu er han videre og kan kalde sig udlært slagter.

Fra udsat til udlært; sådan kan Thomas Hughes ungdomsliv beskrives kort. I løbet af de sidste 5 år har han vendt sit liv på hovedet, og er gået fra en tilværelse som alkoholisk narkoman til i dag være udlært som slagter i Bilka i Kolding.

Thomas Hughes begyndte som 23-årig sit praktikforløb som slagter i Bilka tilbage i 2010. Før det havde han haft det svært, med en skoletid uden de store resultater og perioder med misbrug af både alkohol og stoffer. Men han valgte at ændre sit liv og gøre en indsats, og han kan derfor nu fortjent kalde sig udlært slagter.

- Jeg havde aldrig troet, at jeg ville få en uddannelse, og der har også været mange perioder, hvor jeg har tænkt, at det kommer jeg ikke igennem. Min ADHD betyder, at tingene gerne altid skal gå lidt stærkt, og det bliver nogle gange lidt rodet i mit hoved, hvor jeg synes, alting kan være skod. Men jeg er super glad for, at Bilka har givet med den ekstra line, jeg har haft brug for. Det er især på grund af mine kolleger, at jeg har holdt humøret oppe, siger Thomas Hughes i en pressemedelelse.

Thomas Hughes praktikforløb i Bilka Kolding er blevet til virkelighed gennem et samarbejde mellem Dansk Supermarked og Jobcenter Kolding.