Ribe Dyrskue fylder 150 år

Der er tale om et jubilæum af den store slags i Ribe i dag; byens dyrskue bliver nemlig 150 år gammel.

Dyrskuer er ikke noget nyt fænomen, og særligt ikke i Ribe. Her bliver der fredag holdt dyrskue på Hovedengen i Ribe, ligesom der er blevet holdt dyrskue i byen de sidste 150 år.

På dyrskuet vil det været muligt at se alt fra moderne landbrugsmaskiner til heste, køer og får, og hvert år plejer op mod 9.000 mennesker at besøge det store dyrskue.

Men selvom dyrskuerne måske ligner sig selv, så har de udviklet sig meget over årene.

- Da Ribe Dyrskue startede for 150 år siden, havde man ingen redskaber til at måle mælkens næringsindhold, så udvælgelsen af gode avlsdyr til forbedring af landets kvægbestand foregik udelukkende med øjnene, hvor kun de mest erfarne konsulenter og bønder kunne være dommere. I dag spiller dyrskuet ingen rolle i forhold til avlsarbejdet inden for malkekvæget, men hos både kødkvæg, heste og får handler det stadig meget om udseende. Så Ribe Dyrskue er stadig - både af kulturelle og praktiske årsager - et besøg værd, forklarer den erfarne tovholder, der selv har arbejdet i det danske landbrug siden 1974, siger Niels Damsgaard Hansen, tovholder på Ribe Dyrskue i en pressemeddelelse.