De ægrer sig i Esbjerg

Esbjerg står med et point efter tre kampe til stor ærgrelse for både spillere og cheftræner Niels Frederiksen.

I foråret havde Esbjerg en svær halvsæson. Der var blevet solgt ud af profiler som Martin Pusic, Jakob Ankersen og Eddi Gomes i vinterpausen, mens klubben hentede spillere ind, der ikke kunne udfylde tomrummet.

Det kostede i ligaen, hvor holdet var på vej ned i tabellen for at blande sig i bundstriden, indtil en fin slutspurt inden sommerpausen reddede holdet fra det værste nedrykningsdrama.

I den nye sæson er holdet startet med bare et point i de første tre kampe til ærgrelse for holdets hurtige back Ryan Johnson Laursen.

- Vi endte med at vinde en række kampe til sidst i sidste sæson, så jeg synes egentlig, at den der følelse af modgang havde sluppet os. Vi har haft en sommerpause sammen som hold, og jeg synes egentlig, at vi stod med en god følelse, inden sæsonen startede.

- Men nu er sæsonen i gang, og vi har bare et point. Det er ikke godt nok, så nu vi skal til at stå sammen, og så skal vi hjem og træne hårdere, siger han.

Esbjerg endte i den nederste halvdel sidste sæson, og fredag blev det så til et 1-2-nederlag til Viborgs oprykkere. Ryan Johnson Laursen påpeger, at Esbjerg bør kunne slå de fleste hold i ligaen.

- Alle kampe fra nu af er nøglekampe, og jeg mener, at alle hold uden for top fire er hold, som vi skal kunne slå. Men nu handler det først og fremmest bare om at få en sejr på kontoen og få sæsonen ordentligt i gang, siger Laursen.

Esbjerg-træner Niels Frederiksen er ligesom højrebacken skuffet, men cheftræneren mener, at det er for tidligt på sæsonen til at konkludere noget.

- Vi har fået en skidt sæsonstart, men det er alt for tidligt at konkludere noget efter bare tre kampe. Vi har haft nogle svære kampe og gode muligheder, så det er langt fra slut endnu.

- Nu skal vi have slået hul på bylden og i gang med at vinde nogle kampe. På træningsbanen skal vi især fokusere på at lukke af og være dygtigere til at score på vores chancer, siger cheftræneren.

Til hvorvidt om Niels Frederiksen mener, at det er på tide for holdet at forstærke sig, har han ingen kommentarer.

Esbjerg solgte fredag venstrebacken Jonas Knudsen til Ipswich Town.