Forslag: Sig nej til pengene, Carl Holst

Enhedslisten synes, det er helt uanstændigt, at Carl Holst får 833.040 i efterløn.

Derfor har Enhedslisten sat pengene på dagsordenen til det næste Regionsrådsmøde.

Partiet synes, det er urimeligt, at Carl Holst skal have de mange penge - efter han selv har besluttet at trække sig som regionsrådsformand:

- Han er altså ikke blevet fyret af vælgerne - med deraf følgende usikker fremtid og indkomst. Han har selv valgt at forlade posten efter at han blev valgt til Folketinget. Han er blevet forsvarsminister i den nye regering - med en årsløn på cirka 1,2 millioner kroner. Det første år vil hans løn således være på næsten to millioner kroner - fordi han får 833.040 kroner fra Regionen uden at røre en finger, lyder det fra Enhedslisten, som anerkender, at han har ret til pengene. Men:

- Han har ikke pligt til at modtage dem. Han har faktisk ret til at sige nej. Region Syddanmark står - igen - overfor en stor sparerunde. Bl.a. på sundhedsområdet. I lyset af bl.a. det er det helt uanstændigt, at Regionen skal udbetale 833.040 kroner til en tidligere regionsformand, som samtidig kan hæve en årsløn som minister på 1,2 millioner kroner. På en baggrund foreslår Enhedslisten, at Regionsrådet vedtager følgende henvendelse til Carl Holst:

"Regionsrådet vil opfordre Carl Holst til at sige nej til at modtage 833.040 kroner i eftervederlag fra Region Syddanmark".