Børnesager: Stadig problemer i Tønder

En ny rapport fastlår, at Tønder Kommune slet ikke er god nok til at håndtere sager om mulig svigt af børn. Nu går Socialstyrelsen ind i sagen.

Siden Tøndersagen har kommunen været i fokus flere gange omkring dens håndtering af sager, der omhandler svigt og mishandling af børn. Men problemerne findes stadig i kommunen, det skriver JydskeVestkysten.

Det eksterne konsulentfirma Guldbrandsen ASP - Analyse Strategi Planlægning, har foretaget en stikprøveundersøgelse af en række sager, og har konkluderet at der med "overvejende sandsynlighed er tale om udbredte mangler i sagsbehandlingen på alle de undersøgte sagsaspekter", og at kommunen flere gange ikke overholder loven på området. Dog skriver de også, at stikprøverne ikke nødvendigvis kan generaliseres til samtlige sager og sagsbehandlere.

Undersøgelsen blev sat i gang efter kommunen havde fundet alvorlige fejl i en sag på børne- og ungeområdet. De alvorlige fejl endte ud med at koste jobbet for fagchefen, ligesom direktøren for Børn & Skole, Kultur & Fritid trådte tilbage.

Socialstyrelsen skal nu gennemgå hundredevis af sager fra 2013 til nu. I mandags besluttede økonomiudvalget i Tønder Kommune at indstille til byrådet, at ansætte to ekstra socialrådgivere og en kvalitetskonsulent.

- Der har ikke været taget de nødvendige ledelsestilsyn. Det er så det, vi nu har taget konsekvensen af på ledelsesniveau. Vi skal nu sætte et nyt hold sammen med medarbejderne, siger venstreborgmesteren, Laurids Rudebeck, til JydskeVestkysten.