Traktordemonstration for flere mælkepenge

Landsforeningen af Danske Mælkeproducenter kører søndag i en traktordemonstration fra Varde til Rendsborg, fordi de gerne vil have flere penge for deres mælk.

I Tyskland bruger de tyske mælkeproducenten den næste uge på at demonstrere deres utilfredshed over EU's politik på mælkeområdet. Derfor kører de i traktoroptog med fra alle hjørner af Tyskland, inden optoget samles i München 1. september. Og nu støtter de danske mælkeproducenter op om initiativet. Der vil derfor søndag blive kørt et demonstrationsoptog i traktorer fra Varde til Rendsborg.

- Problemet opstår, fordi det handler om ører, når man har med mælk at gøre. Det er ører, der betyder, om man har underskud eller overskud. Fik vi 50 øre mere for mælken, så var der overskud, siger formanden for Landsforeningen af Danske Mælkeproducenter, Kjartan Poulsen, til TV SYD.

Og nu vil landmændene derfor have politikerne til at regulere mælkeproduktionen, så der ikke længere er et overskud af mælk.

- Vi kan godt vente på, at det regulerer sig selv. Det kommer det til, men det sker igennem konkurser. Og det bliver dyrt for samfundet, siger Kjartan Poulsen.

Hør nedenfor Kjartan Poulsen forklare, hvad problemet er, og hvorfor de demonstrerer (Varighed: 00:52).