Vejle-kvinde vinder europæisk pris

19-årige Rafel Shamri fra Vejle får som den første danske nogensinde Den europæiske Borgerpris for sin indsats mod radikalisering af unge muslimer og for sit mod ved at stå frem på TV SYD.

Rafel Shamri modtager mandag et synligt bevis på Den Europæiske Borgerpris 2015 ved en prisoverrækkelse i Europa-Huset i København. Vejlenseren er den første dansker nogensinde, der er tildelt European Citizen?s Prize, som den officielt hedder.

Det socialdemokratiske medlem af Europa-Parlament, Christel Schaldemose, indstillede i sin tid Rafel Shamri til prisen, der uddeles til maksimalt 50 europæere årligt af Europa-Parlamentet.

- Jeg er bare rigtigt glad for, at priskomiteen har valgt hende. Hun har gjort en fantastisk indsats og er en rollemodel, siger Christel Schaldemose til TV SYD og tilføjer:

- Det er modigt af Rafel Shamri at stå frem på TV SYD med sit budskab. Hun agerer som en aktiv borger med sin kamp for, at børnene holdes væk fra de miljøer, hvor de kan blive radikaliseret. Jeg har bare SÅ meget respekt for hendes indsats, siger Christel Schaldemose til TV SYD.

Rafel Shamri er student fra Rosborg Gymnasium i Vejle i år. Hun er flyttet til København, hvor hun nu begynder på Københavns Universitet.

Det har desværre ikke været muligt at få en kommentar fra Rafel Shamri selv, idet hun er bortrejst for tiden.

Borgerprisen gives til borgere, der yder en ekstraordinær indsats for at fremme gensidig forståelse og integration mellem borgere i medlemsstaterne. Den central overrækkelsesceremoni i Bruxelles finder sted 14.-15. oktober.

 

VIDEO: Hør Rafel Shamri fortælle om sin kamp mod radikalisering. Udsendelsen blev sendt 23. februar i år på TV SYD. (Varighed: 1:11 min.)