Historien om en akvarel...

Dronningen afslørede historieforfalskning i forbindelse med sit besøg i Christiansfeld. TV SYD undersøger, hvordan det ku' ske.

Så du først Dronning Magrethes forbløffelse og siden borgmester Jørn Pedersen befippelse, under TVS+ live-dækning af Dronning Magrethes besøg i Christiansfeld lørdag?

Midt under indvielsen, hvor borgmesteren forklarer alle de fremmødte borgere, hvad motivet der er malet på klædet, der dækker skiltet forestiller, og som dronningen skal til at indvie, afviser Dronningen fuldstændig, at hun skulle være kunstneren bag.

Historien om akvarellen der i øvrigt hænger i Brødremenighedens Hotel,

er en vandrehistorie, som har eksisteret i mange år. Men er altså usand.

Optagelserne, hvor Dronningen forbløffet benægter, hun skulle have malet billedet som 14-årig under et kongeligt besøg i 1953, er nu set af rigtig mange seere på TV SYD's facebook side.

I dag søndag forsøger vi at finde frem til den rigtige kunstner bag det lille billede, og så skal vi også høre, hvordan borgmester Jørn Pedersen har det efter gårsdagens episode, hvor han í bare befippelse også kom til at tiltale majestæten med "du", noget ingen normalt slipper så godt fra.

Se eller gense klippet her: (Varighed 0'50 sekunder)