Firmaer skal lære ansatte at læse

Nyt initiativ i Esbjerg skal få voksne til at lære at læse bedre. Virksomheder skal nu efteruddanne ansatte med dårlige læsefærdigheder. Det radikale folketingsmedle Lotte Rod besøgte projektet mandag.

Næsten 600.000 voksne danskere har decideret dårlige læsefærdigheder. Det betyder, at der alene i Esbjerg er 12.000 mennesker, som hver dag har svært ved at hjælpe børnene med at lave lektier, læse undertekster på fjernsyn eller forstå manualen til den nye maskine på arbejdet.

Det vil VEU-center Vest med initiativet "Ryk Esbjerg" gøre noget ved.

Nu skal virksomheder screene og efteruddanne deres medarbejdere.

- Det er både et problem for virksomheden og den enkelte medarbejder, når man fx ikke kan læse en manual. Og det kan være svært at sige til sin chef, hvis man ikke kan læse. Derfor er skal virksomhederne screene deres ansatte, siger Esbjergs radikale folketingsmedlem Lotte Rod til TV SYD.

Det er i forvejen gratis for voksne med læseproblemer at tage kurser hos voksen efteruddannelsescenteret VEO, men projektet skal få flere til at tage imod tilbuddet.

Arla Foods AmbA Esbjerg Mejeri, Chr. Brinck & Søn ApS og Kosan Gas A/S har allerede gode erfaringer med at styrke medarbejdernes basale færdigheder.

"Ryk Esbjerg" lanceres mandag på virksomheden Viking, hvor Chr. Brinck & Søn udfører en stor opgave med nye belægninger og ny beplantning.

Lotte Rod (Rad.V) om baggrunden for projektet i Esbjerg (Var.: 1:23)