Billigere ø-færger er måske i søen igen

Tidligere har regeringen lovet lavere færgepriser til småøerne. Så trak de i land. Tirsdag var 5 ø-borgmestre med til lynhøring i Folketinget for at få politikerne til at sætte penge af på finansloven til lavere færgepriser.

På et møde i Udvalget for Landdistrikter og Øer d. 21. august, lagde socialdemokraterne pres på regeringen for at få politikerne til at leve op til løfter om lavere færgepriser til små-øerne. Mødet sluttede med, at udvalget indkaldte til lynhøring om sagen.

Lynhøringen blev afholdt tirsdag. Med til høringen var blandt andre fem borgmestre fra småøerne og medlem af Folketinget, Christian Rabjerg Madsen (S), der også ved udvalgsmødet i august tordnede mod de grundstedte færgeløfter.

Men efter lynhøringen tirsdag er der måske håb om igen at få vand under de billigere ø-færger.

- Jeg ser med tilfredshed, at regeringen virker til at rykke sig i færgespørgsmålet, siger Christian Rabjerg Madsen til TV SYD umiddelbart efter høringen. - Jeg hører indenrigsminister Karen Ellemann sige, at regeringen er opmærksomme på problemet, fortæller han.

Der er endnu ingen nye løfter på bordet om penge til billigere færgebilletter, men Christian Rabjerg Madsen har ikke tænkt sig, at lade de lovede færgetilskud synke ned i glemslen. - Jeg vil følge sagen helt til dørs, lover han.